keskiviikko 4. syyskuuta 2013

LUEMINUT.TXT

Hyvä tuleva erikoistuja!
Tervetuloa äidinkielen ja kirjallisuuden (25 op) sivuaineopintoihin, jotka alkavat syyskuussa 2013 ja jatkuvat huhtikuulle 2014. Laitan tähän liitteeksi alustavat aikataulut. --

Tämä blogi kronikoi minun, 3. vuosikurssin luokanopettajaopiskelijan, vaiheita äidinkielen ja kirjallisuuden sivuaineen parissa. Blogi toimii henkilökohtaisena oppimispäiväkirjana ja motivaation lähteenä, mutta tarjoaa toivottavasti mielenkiintoista luettavaa suomen kielestä ja kirjallisuudesta kiinnostuneille henkilöille, opettajille, opiskelijakollegoilleni, muulle lähipiirilleni, vaanijoille, sillan alla asuville peikoille ja muille blogien suurkuluttajille.

Vaikka kirjoitukset pohjautuvat tositapahtumiin, ovat ne silti fiktiota. Olen rajatonta valtaa käyttävä tosi-tv:n ohjaaja/kuvaaja/leikkaaja. Päätän, missä valossa asiat esitän ja mitä jätän kertomatta.


Protagonistin pikaesittely


Nimeni on Eetu, en asu Espoossa, enkä syö eläinperäisiä tuotteita. Ensimmäisen kerran kirjoitin blogia vuosina 2009 - 2010 opiskelijavaihtovuodestani Islannissa. Hain ja pääsin vuonna 2011 Helsingin yliopistolle opiskelemaan luokanopettajaksi pääaineenani kasvatuspsykologia.

Rajaan muun opiskelun OKL:ssa blogin ulkopuolelle, mutta jotain kuvaa voi siitä saada tutustumalla keväällä 2013 toteutettujen ilmiö-opintojemme verkkosivuihin: äidinkieltä ja kirjallisuutta, elämänkatsomustietoa ja liikuntaa integroiva "Arvonanto perheessä" -ilmiöprojekti ja maantieteen, kuvaamataidon ja tekstiilikäsityön oppiaineita yhdistelevä "Keksiminen kaupungissa" -ilmiöprojekti.


Miksi äidinkieli ja kirjallisuus sivuaineeksi?


Se sopii temperamentilleni ja luonteenpiirteisiini. Pidän lukemisesta ja kirjoitan mieluummin kuin puhun.

Olen ajatellut opiskelevani suomen kieltä ja/tai kirjallisuustiedettä jo pidemmän aikaa. Kirjoitettuani ylioppilaaksi vuonna 2005 Kallion lukiosta, hain yliopistolle lukemaan suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta, palautin tuolloin kuitenkin pääsykoepaperit tyhjänä. Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin on korkea aika palata nuoruuden ihastuksen pariin.

Äidinkieli ja kirjallisuus on tärkein ja monipuolisin oppiaine. Tämä argumentti saanee tukea tulevista postauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti